Банско усилено се подготвя за летния туристически сезон

16656
Банско усилено се подготвя за летния туристически сезон

Община Банско усилено се подготвя за посрещането на летния туристически сезон. Това каза Георги Икономов, кмет на Община Банско. „Току що приключи зимният сезон в Банско и сега имаме междуподготвителен период”, каза Икономов.

Изключително богат е културният календар на Община Банско през лятото, като подготовката върви целогодишно. Тече подготовката за фолклорния фестивал „Между три планини”. Почти е ясна програмата за Международният джаз фестивал в Банско, който е най-големият летен музикален форум в България, както и програмата на фестивала „Летен Театър в Банско”, предаде Фокус.

Българският зимен туризъм върви нагоре, приключва успешно трудния сезон

Въпреки необичайно топлата зима, ски курортите ни са категорични, че сезонът е бил добър. Макар и минимален, ръстът от около 2% на посе...

Има разрастване и на лятното кино в Банско. Една от особеностите тази година е, че общината изпълнява голям проект по ОП „Околна среда” по водния цикъл на града и голяма част от курортния град ще бъда разкопана през летните месеци.

„Ще се опитаме да бъде направено най-безболезнено и за гражданите и за туристите, за да не попречи на летния сезон. Надяваме се и на хубаво време, защото тази зима беше по-мека и липсваше сняг, което даде отражение на броя на туристите. Сега едно хубаво лято би било много добре за всички хотелиери и ресторантьори в Банско и Добринище”, каза още Икономов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com