Банско посреща 20 000 студенти за 8 декември

38331
Банско посреща 20 000 студенти за 8 декември
Снимка: БГНЕС

Бизнесът и властите в Банско очакват над 20 000 студенти за 8 декември. В навечерието на студентския празник Общината започва проверки в търговските обекти.

Освен служители на Общината и полицията, в мобилните групи за контрол са включени представители на Инспекцията по труда и Националната агенция за приходите. Ще бъде проверявана документацията в заведенията, договорите с персонала, както и дали се спазват изискванията за пожарна безопасност.

Близо 5000 студенти ще празнуват 8-и декември в зимните курорти

Между 4500 и 5000 студенти ще празнуват 8-и декември в родните зимни курорти. Това съобщи председателят на Института за анализи и оценк...

Търси се решение на проблема с така наречените "викачи" пред заведенията, които бяха повод за масови оплаквания от гостите на Банско през миналия зимен сезон. Тогава кметът Георги Икономов забрани тази агресивна форма за привличане на клиенти, предаде КРОСС.

Още в края на седмицата се очакват първите групи студенти, които са избрали Банско за празнуването на 8 декември. По данни на туристическия бранш заявките са над 20 000, нараства и броят на студентите от съседна Гърция.

От 1 декември кабинковият лифт работи, пуснати са и първите две писти в ски зоната, а картите за студентите са два пъти по-евтини.

 

На 8-ми декември ще има денонощен градски транспорт

През нощта на Студентския празник ще се движат автобусни линии 94, 280 и метрото, съобщиха от Столична община. За времето между 24.00 ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com