Балкански фест събира младежи в Сандански

5211
Балкански фест събира младежи в Сандански

Над 600 младежи се очаква да се включат в XVIІ издание на Балканския младежки фестивал. Събитието стартира в сряда под мотото "Младостта на Балканите днес – бъдеще за Европа утре!", предаде Стандарат нюз.

Представители на 17 държави ще имат изяви в различните прояви на фестивала. Предвидени са барабанен кръг и дефиле на участниците. Ще има концерти и игри на артисти, танцьори, певци, надпревари за най-добър млад поп-рок изпълнител, за най-атрактивна фестивална фолклорна двойка "Младостта на Балканите" и за фотография. Младежите ще дискутират на кръгла маса по темата "Партньорство сега и за в бъдеще", ще отидат и на пикник. Ще си спретнат спортен празник "Балканите да вдигнем на крака, със спорт, игри и веселба". Ще се запознаят с исторически, културни, етнографски и туристически забележителности в курорта и региона.

Започва фестивал в подкрепа на кампанията "Нека бъдем по-добри"

Започва Фестивал за поп и рок музика София 2012 в подкрепа на Национална благотворителна кампания "Нека бъдем по-добри", съобщават орг...

За организацията на фестивала помагат над 50 доброволци от България, на възраст между 16 и 30 г., както и 24 от Гърция, Италия, Испания, Македония, Сърбия, Полша, Португалия и Турция.

Целта на събитието е да се преодолеят граници, изградени от предразсъдъци, стереотипи, недостатъчно познаване и разбиране на другия. Фестивалът ще продължи до 17 септември.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини