БДЖ пуска два бързи влака между София и Букурещ

87935
БДЖ пуска два бързи влака между София и Букурещ
Снимка: БГНЕС

Два международни бързи влака между София и Будапеща, които ще пътуват през Румъния по моста „Нова Европа", ще бъдат пуснати в движение от днес. Влакът от Централна гара София ще заминава в 11:55 ч. и ще пристига в Будапеща в 08:15 ч. на следващия ден, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. И уточниха, че от Будапеща влакът ще тръгва 19:10 ч. и ще пристига в София в 17:00 ч. на следващия ден.

От 14 декември влиза в сила новия график за движение на влаковете на „Холдинг Български държавни железници" ЕАД. В новата транспортна схема е заложено пускането на нови влакове, които ще пътуват по някои от по-дългите дестинации в страната, съобщават от държавната железница, съобщиха още от дружеството.

Ново разписание на БДЖ влиза в сила от утре

От утре (14-и декември) влиза в сила новия График за движение на влаковете на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД. В новата тра...

През 2015 г. превозът на пътници на БДЖ ще се извършва с общо 613 влака, от които: 28 международни бързи влака (като 16 от тях ще се движат само през летния сезон), 76 бързи влака (като 4 от тях са със задължителна резервация), 145 пътнически влака и 364 крайградски пътнически влака.

Предвидено е движението на два нощни бързи влака по маршрута София - Карлово - Казанлък - Сливен - Варна и обратно. Към композицията на тези влакове ще бъдат включени и директните седящи и спални вагони по направлението София - Добрич - София. По този начин клиентите на „Холдинг БДЖ" ЕАД от Подбалканската железопътна линия ще имат възможност за пристигане в ранните часове от деня в градовете София и Варна.

От днес в движение са и два директни бързи влака между Русе и Бургас. Тези ще осъществяват удобни връзки с други влакове в гарите Каспичан и Шумен за пътниците от Плевен, Горна Оряховица, Варна и по-малките населени места по тези направления. По този начин значително се подобрява свързаността с железопътен транспорт на градовете от Северна България с град Бургас. Подобрения ще бъдат направени и по направлението Русе - Стара Загора - Пловдив, като по този маршрут е предвидено да пътуват директни вагони към композициите на някои бързи влакове по маршрутите София - Русе - София и Пловдив - Варна – Пловдив, обясниха от БДЖ.

Поради текущите ремонти се намалява скоростта за движение в различни участъци, някои композиции се движат по обиколни и съкратени маршрути или изцяло се прекъсва тяхното пътуване. В последните два случая за клиентите на националния железопътен превозвач се осигурява превоз с автобуси в участъците, където движението на влаковете е спряно.

БДЖ награждава машиниста на изгорелия край Мурсалево влак

За проявения изключителен професионализъм и навременни действия, благодарение на които са предотвратени човешки жертви, ръководството...

В новото разписание на влаковете няма железопътни участъци, в които да е преустановено обслужването с железопътен транспорт, категорични са от БДЖ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com