БДЖ: За момента не се предвижда поскъпване на билетите

11388
БДЖ:  За момента не се предвижда поскъпване на билетите
Снимка: БГНЕС

За момента нямаме визия в бизнес-плана за увеличаване цените на билетите през тази година, имайки предвид качеството на услугата. Това каза пред журналисти по време на кръгла маса на тема „Европейски път за „БДЖ Пътнически превози": отвъд злободневните проблеми" управителят на „БДЖ Пътнически превози" Димитър Костадинов, предаде „Фокус".

„От 1 февруари връщаме същия обем влакове. Постигаме обема, който е договорен с държавата - 20 милиона и 45 хиляди километра. Системата е динамична и е съобразена с ремонтните работи на НКЖИ. Графикът, който се прави е 10 месеца - от март до декември. Той е подготвен от колегите преди нас. Във връзка с договора с държавата, има една съвсем различна конфигурация на влаковете. В новия график, който е от март месец ще сложим структурата и приложенията, които са към договора с държавата. Технологията включва разговори с общините", обясни Костадинов. По думите му, трябва да са интегрирани тарифните ставки и разписанията на влаковете с градския транспорт, така че да са удобни за хората.

От БДЖ се оправдаха и със съда заради останали на работа хора, крали нафта

Кражбата на нафта в БДЖ продължава да е гореща тема, с много обяснения и нови разкрития. Според изпълнителния директор на „БДЖ Х...

„Ще се опитаме да направим ефективна системата. Засилили сме ремонтната програма. Няма да сваляме влакове, поради липса на подвижния състав. Относителният дял на горивата не е много голям, по-голямата част от тягата е електрическа", допълни Костадинов. Той посочи, че е въпрос на икономически разчети и сметки дали е по-изгодно да се купи модерен състав, който да е втора употреба или да се рециклира състав, който е с технологично оставяла техника. „В плана за финансово стабилизиране ще предвидим какви инвестиции и разчети ще направим. Най-важното е да оползотворим инвестицията от капиталови трансфери в 7-годишен размер", каза още Димитър Костадинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com