БАБХ с над 160 проверки по Черноморието

4056
БАБХ с над 160 проверки по Черноморието
Снимка: Getty Images / Guliver

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) продължава засиления контрол по морските ни курорти. Целта е да се гарантира безопасността на храните, които консумират туристите и да бъдат предпазени от хранителен инцидент по време на лятната им почивка, съобщиха от БАБХ.

През изминалата седмица инспекторите към Областните дирекции по безопасност на храните в градовете Варна, Бургас и Добрич са извършили 162 проверки. Те обхващат обекти за търговия с храни, заведения за обществено хранене, хотелски комплекси, подвижни, временни и сезонни обекти, обекти с дейност кетъринг, както и предлагащи услугата "all inclusive", намиращи се на територията на морските ни курорти. Проверени са 88 заведения за обществено хранене, 29 обекти за търговия с храни, 29 временни и сезонни обекти и 16 предлагащи услугата "all inclusive".

Най-честите нарушения, които инспекторите на БАБХ констатират са некоректно етикетирани храни, смесено и неправилно съхранение на различни групи храни и несъответствия по сграден фонд и оборудвания. В резултат на констатациите, проверяващите са издали 15 Предписания. До този момент няма затворени търговски обекти, или такива с временно преустановена дейност, бракуваните храни са малко над 19 килограма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com