Атентаторът репетирал ден по-рано

5906
Атентаторът репетирал ден по-рано

Камикадзето от бургаското летище  направил генерална репетиция на атентата ден преди взрива, разкрива „Преса", цитирайки свои сигурни източници.

Новината не бе потвърдена от МВР, но подобна хипотеза е била обсъждана при разследването на случая още в първите дни след трагедията.

Иран отново отрече: Нямаме общо с атентата

Говорителят на министерството на външните работи на Иран Рамин Мехманпараст отново отрече Техеран да стои зад терористичната атака в ...

Атентаторът бил забелязан в района на летището на 17 юли и се предполага, че именно тогава е направил оглед на мястото. Не е ясно дали с него е бил евентуалният му помагач. Службите обсъждали и друга хипотеза - че атентаторите са обмисляли алтернативна мишена на друго място освен аеропорта, където има струпване на израелски туристи. Камикадзето от бургаското летище е направил генерална репетиция на атентата ден преди взрива. Това научи „Преса" от свои източници. Атентаторът бил забелязан в района на летището на 17 юли и се предполага, че именно тогава е направил оглед на мястото. Не е ясно дали с него е бил евентуалният му помагач.

От разпространения видеозапис от камерите на терминал „Пристигащи" на летището личи, че терористът много добре познава обстановката. Кадрите, направени минути преди бомбата да бъде задействана, показват как камикадзето следи информационното табло с полетите към Бургас, а след това се отправя към автобуса с израелските туристи. Според свидетели терористът е приближил автобуса, след като всички израелски туристи били сложили саковете и куфарите си в багажното отделение. Извадил няколко сака от багажното и поставил своята раница на тяхно място. Тогава израелците го накарали да си вземе раницата и атентаторът започнал спор с тях. Най-вероятно в същия момент съучастникът му е задействал взрива дистанционно.

Според непотвърдени данни лицето на втория замесен в терористичния акт е било заснето от видеокамера в Бургас.

Редактор: Георги Иванов

Цветанов: Няма грешка при изработването на фоторобота на атентатора

Няма допусната грешка при изработването на фоторобота на атентатора от летище Сарафово. Това заяви в Арбанаси вицепремиерът и минис...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество