Арт ателие в нощта на прилепите в Пловдив

10356
Арт ателие в нощта на прилепите в Пловдив
Снимка: Зелени Балкани

През 2014 г. България ще отбележи за 18-ти път Нощта на прилепите. Инициативата стартира с дейности днес от 17.00 часа в Градската градина в Пловдив, съобщи Анелия Павлова от "Зелени Балкани".

В чест на крилатите бозайници ще има Прилепно арт ателие, в което малки и големи творци ще рисуват, ще изработват прилеп от подръчни материали, ще оцветяват балон или ще могат да създадат свое собствено изкуство.

Свалиха билбордове с призив да не се гласува

Билбордове с призив да не се гласува за определени партии са били демонтирани от околностите на Пловдив. Това съобщи в ефира на Радио &...

Всички посетители ще имат възможност да разгледат и да разберат повече за тези бозайници от поставените информационни табла. На екран ще се прожектират филми за живота на прилепите. И тази година събитието е подкрепено на Спелеоклуб "Пълдин".

Пещерняците ще демонстрират техники за изкачване по въже и ще разкажат защо пещерите привличат прилепите. Присъстващите ще имат възможност да научат повече за крилатите бозайници от истински прилепари.

Нощта на прилепите би могъл да отбележи и всеки ентусиаст, като за целта има подробни указания, материали и идеи на сайта за опазване на прилепите в България.
 
Отбелязана за първи път през 1990 г. във Франция и Полша, днес Европейската нощ на прилепите се организира в повече от 30 държави, сред които и България. През 2012 г., за първи път към събитието се присъединиха и САЩ, Филипините, Азербайджан, Израел, Тунис, Украйна и Ливан.

С това Нощта на прилепите се превръща в международна проява, надхвърляща мащабите на „Стария континент“, която цели да запознае повече хора с уникалния начин на живот и голямата значимост на едни от най-интересните животни на планетата - прилепите.

Нажежено желязо и звън от наковалните в Стария Пловдив

Огън, сажди, нажежено желязо, звън от наковалните- това е обичайната гледка на Лапидариума в Стария Пловдив тази седмица. За пръв пъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com