Армията праща 180 души за охрана на границата с Турция

23274
Армията праща 180 души за охрана на границата с Турция
Снимка: БГНЕС

Военнослужещи ще бъдат изпратени скоро за охрана на южната ни граница. Това съобщи във Велико Търново министърът на отбраната Николай Ненчев. Той беше категоричен, че става дума за логистична подкрепа на МВР, а не за възстановяване на граничните войски.

"Ние ще участваме с логистична подкрепа. Ще изпратим около 180 военнослужещи на българската граница, които ще подкрепят действията на Министерството на вътрешните работи. Ще настоявам за допълнителна подготовка и обучение, ако това е необходимо, на нашите военнослужещи, които ще изпратим там. Това е много специфична за тях работа", каза министърът на отбраната.

Има възможност десетки пустеещи военни поделения да бъдат предоставени на Агенцията за бежанците, която да ги използва за настаняване на бежанци, допълни министър Ненчев, цитиран от БНР. Той съобщи още, че тази година България очаква от САЩ 15 милиона долара инвестиции в отбраната. "Първоначално, средствата, които трябваше да бъдат инвестирани в отбраната, бяха около 2 500 000, а сега се очаква да бъдат около 15 000 000 долара - за ремонт на полигона на Ново село, за изграждане на някои съоръжения, за инфраструктура, вероятно за летището в Безмер", уточни Ненчев.

Във Велико Търново министърът на отбраната посети Националния военен университет "Васил Левски" и се срещна с кмета на града Даниел Панов и с областния управител професор Пенчо Пенчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com