Антония Първанова: АКТА се оказа "Параграф 22"

8187
Антония Първанова: АКТА се оказа "Параграф 22"
Това не е споразумение, а води до законодателни промени, заяви Антония Първанова във Вашингтон

АКТА вече не съществува, защото истината излезе на бял свят.

Това заяви българският евродепутат Антония Първанова след среща вчера в американския Сенат, съобщиха от нейния офис. АКТА е международен договор, но не с изпълнителен характер, а налагащ промяна в националното законодателство на всяка една от подписалите го страни.

Полша няма да ратифицира АКТА

Полският премиер Доналд Туск заяви, че неговата страна няма да ратифицира международното Търговското споразумение за борба с фалшификац...

Това е въпрос, който не е от компетенциите на изпълнителната власт, а на законодателната. Заради това парламентите не трябва само да потвърдят подписите на правителствата си от Токио, а трябва да гледат по същество промяната в законодателството. Оказва се "Параграф 22" - първо го подписва правителството, после парламентът го ратифицира, а след това правителството кара парламента да си носи последиците, че го е ратифицирал."

Първанова участва в официална 10-дневна визита във Вашингтон на председателството на Групата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) в Европейския парламент, в която тя е зам.-председател.

При разговор със сенатор Рон Уидън, председател на Подкомисията по търговия към Косимията по външна политика, отговаряща за споразумението за борба с фалшифицирането, е станало ясно, че тази дискриминационна мярка не само е обречена, но вече е загинала. "АКТА се опитва да превърне интернет доставчиците в интернет ченгета", заяви сенатор Уидън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com