Ансамбъл "Родопа" отива на турне в Индия

8154
Ансамбъл "Родопа" отива на турне в Индия

Фолклорен ансамбъл „Родопа“ отива на турне в Индия. Музикантите и танцьорите от Смолян ще се изявяват зад граница по покана на Джасбир Нисчал - секретар на Асоциацията за приятелство Индия – България, предаде Дарик.

Нисчал, заедно с Петко Дойков - посланик на България в Индия, Шри Ланка и Малдивите, имаха среща в Смолян със заместник областният управител Андриян Петров. Те акцентираха на възможностите за посещения на индийски туристи в България и Смолянския регион. Съществен проблем обаче се явява визовият режим.

Ансамбъл "Родопа" ще e домакин на първите годишни национални награди за фолклор

Ансамбъл „Родопа” ще бъде домакин на първите годишни национални награди за фолклор. Това каза директорът и главен художеств...

Нисчал покани ансамбъл „Родопа” да направи турне тази есен в 3 индийски града. По време на разговора се обсъди и възможността в Смолян да се организира спортен лагер на националния отбор на Индия по вдигане на тежести.

Заместник областният управител покани Нисчал и посланика на Индия в България, Негово превъзходителство Раджеш Кумар Сачдева на откриването на учебната година в ГПЧЕ „Иван Вазов” – Смолян, като по този начин ще се изгради сътрудничество между смолянски и индийски училища.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com