Ангелкова се надява догодина да има категоризация на плажовете

10509
Ангелкова се надява догодина да има категоризация на плажовете
Снимка: БГНЕС

Надявам се догодина да има категоризация на плажовете. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Дарик.

Тя обясни, че от следващата година концесиите на плажовете ще бъдат прехвърлени от Министерство на регионалното развитие и благоустройство към Министерството на туризма, като в момента се проучва опитът на конкурентите и другите държави. Ангелкова обясни, че в повечето държави плажовете са категоризирани, защото няма еднакъв интерес към тях, но това не винаги е обвързано с по-висока цена. Тя допълни, че ако част от плажовете се поддържат и почистват от хотелите и това влиза в цената на общата им услуга, не е задължително да има скок в цените.

Определиха наематели на плажове в Каварна и Шабла

Министерството на регионалното развитие и благоустройството определи наематели на още два плажа в област Добрич, за които досега на пр...

„Категоризирането не винаги е обвързано с по-висока цена, защото ако част от плажовете се обслужват от хотелите и те си отговарят за тяхната поддръжка и почистване и по някакъв начин включат цената в общата услуга, тогава вече се продава по друг начин", каза Ангелкова.

Друг акцент от работата на ведомството министър Ангелкова изтъкна привличането на инвеститори за хотелиерски вериги „6+" звезди.

„През август очакваме 36 инвеститора да посетят страната от Китай и Близкия Изток. Това са все големи хотелски вериги, които са категория „6+". Ние в нашата страна нямаме такива и се надявам, че в момента, в който видят нашата страна, ще преценят, че има възможност за преки инвестиции. За мен е много важно да успеем да привлечем някоя от големите вериги. Това ще повлече крак и ще доведе след себе си и другите", допълни министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com