Акушерката, пребила бебето, защото плачело и я изнервяло

21439
Акушерката, пребила бебето, защото плачело и я изнервяло
Снимка: Getty Images/Guliver

Акушерката Емилия Ковачева е удряла новороденото, защото то плачело повече от другите деца в стаята и това я изнервило. Това е обяснила 40-годишната жена при разпитите в полицията.

Близки до разследването обясниха, че акушерката е удряла бебето с юмрук и шише, докато преминавала покрай него.

Бебето, пребито от акушерка, се подобрява

Бебето, пребито от акушерката Емилия Ковачева е в стабилно състояние и се подобрява. Детето диша самостоятелно. Това заяви пред Нова те...

На записите от видеокамерите се видяло, че жената минава покрай кошчето и удря детето с юмрук. Минута по-късно тя започнала да повива съседното новородено. Действията и се повтаряли няколко пъти във въпросната нощ, обясняват криминалисти, цитирани от БНР.

Акушерката се е държала нормално с останалите бебета и е проявявала агресия единствено към това дете. В стаята, в която е било битото дете, е имало общо четири или пет бебета, обясниха източници от СДВР, гледали записите от камерите в помещението.

Ще се изяснява и какво се е случило от момента на побоя до вечерта, когато детето е било откарано в болница "Токуда" в тежко състояние. Близки до разследването твърдят, че решението за преместване на детето е на млада лекарка от болница "Софиямед“, която е видяла тежкото състояние на новороденото.

От полицията първо са разговаряли и с майката на детето, но тя е изпаднала в шок от случилото се.

Първоначално се е смятало, че проблемите на детето са вследствие на раждането. Едва ден по-късно излязла истината.

Софиямед: Потресени сме от случая с пребитото бебе

След като днес бе разкрит ужасяващ случай на насилие от страна на акушерка над новородено, от УМБАЛ "Софиямед", където се случил инциде...

В същото време стана ясно, че етичната комисия към Асоциацията на специалистите по здравни грижи и акушерките вече работи по случая в болница "Софиямед".

Председателят на Асоциацията на специалистите по здравни грижи и акушерките Милка Василева каза, че имат правомощия да наложат най-тежкото наказание - отнемане на правото за упражняване на професията.

Комисията още вчера е започнала своите предварителни проучвания. "Нека да не избързваме, защото това е потресаващ случай. Аз са надявам, че това е изолиран случай и повече никога няма да се случи. Ще изчакаме прокурорското разследване, за да сме абсолютно убедени в правилността и на нашите разследвания", заяви тя.

Според Милка Василева не трябва да се допуска генерализиране на случая и настройване на обществото срещу всички акушерки.

"Ние също се разграничаваме от тежкото криминално престъпление и ще направим всичко възможно да внесем успокоение сред нашите членове акушерки, да търсим начините да преодолеят този тежък шок, за да можем да окажем качествени грижи на майките", заяви тя.

Акушерка преби новородено в столична болница

Акушерка от столичната болница "Софиямед" жестоко пребила новородено. Емилия Ковачева вече е привлечена като обвиняема в опит за умишел...

Най-тежкото наказание, което може да бъде наложено на акушерката от "Софиямед", е отнемане на професионални права за срок от 3 години.

Поне на този етап изглежда, че ще бъде наложено най-тежкото наказание, каза председателят на Асоциацията на специалистите по здравни грижи и акушерките.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com