Администраторите на протестите се разграничиха от Пеловска

14525
Администраторите на протестите се разграничиха от Пеловска

Всички администратори на протеста срещу високите цени на енергетиката се разграничиха във Фейсбук от изявлението на Даниела Пеловска в Министерски съвет днес.

В съобщение, публикувано на страницата във Фейсбук за координация на националните протести, се казва: "Никой от нас не е упълномощавал това лице да ни представлява където и да било".

Евронюз: Уволнението на Дянков не помогна

Уволнението на българския финансов министър Симеон Дянков не помогна много за успокояването на обществения гняв заради сметките за то...

"Това е опит за саботаж на протестите и разединение на народа. Няма да позволим да ни манипулират. С терористи не преговаряме. Никой от нас не е стъпвал в Министерски съвет", се казва в съобщението.

"Нямам близки отношения с ГЕРБ. Това са абсолютни инсинуации", каза по-рано пред журналисти в Министерски съвет Даниела Пеловска, която вчера е внесла в Министерски съвет отворено писмо с искания, предаде “Фокус”. На пресконференция днес министър-председателят Бойко Борисов представи исканията и заяви, че писмото на инициативния комитет е изпратено от Пеловска. Тя каза, че се разграничава от хората, които са на митингите да хвърлят павета, да чупят, палят и раняват хора.

Даниела Пеловска каза още, че й се е обадила Румяна Бъчварова, за да я покани на днешната пресконференция.

„Нашите протести въобще не са насочени специално срещу правителството. Те са насочени срещу цялата политическа система – от 23 години насам до днес.

Борисов: В рамките на днешния ден на ЧЕЗ ще се отнеме лицензът

"Аз няма да подам оставка заради Станишев и Доган. Аз ще се боря с тях докрай". Това е твърдата позиция на Бойко Борисов по повод въпро...

Помолен за коментар, че Даниела Пеловска, която така горещо подкрепя правителството, е политическо лице, била е член на НИС на СДС и не се ли е подменил всъщност вотът на протестиращите, които искат правителството на ГЕРБ да си ходи, Борисов каза: „Аз не я познавам, не знам, че е била в НИС на СДС”.

На въпрос вярно ли, че дъщеря й е зам.-кмет в район „Изгрев”, а синът й юрисконсулт в Столична община, Даниела Пеловска каза, че позицията на един човек не е съизмерима с качеството на децата му.

„Аз лично се гордея с децата си, защото те не са назначени по политическа линия”, посочи тя. На въпрос от кога е в София и при премиера, Пеловска каза, че си живее в София. Писмото е внесено вчера.

Тази вечер няма обявен протест от организационния комитет, който е внесъл отворено писмо с искания в Министерски съвет. Протестът ще се проведе в неделя, защото трябва да се потърси съдебна отговорност на виновните. Ако трябва ще се протестира пред прокуратурата. Пеловска каза на журналистите, че няма да намерят под вола теле. Тя уточни, че протестите, които се организират в социалните мрежи за тази вечер, не са от нейния комитет.

11 души са задържани по време на вчерашния протест в столицата

По последни данни 11 души са задържани по време на вчерашния протест срещу високите цени на тока в столицата. Това съобщи за агенция &b...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество