А Вие етнически толерантен работодател ли сте?

12082
А Вие етнически толерантен работодател ли сте?
Снимка: БГНЕС

Социалната фондация "Инди-Рома 97"* регистрира в Патентното ведомство марката "Етнически толерантен работодател" като част от едноименния проект. Информацията съобщи председателят на УС на фондацията Албена Костадинова.

Неправителствената организация работи по мащабна кампания, която да помогне на работодателите да третират равнопоставено представителите на етническите малцинства, с акцент върху ромския етнос. Проектът е финансиран по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС.

Кметът на Сопот: Във ВМЗ назначават роми предизборно

Преди около месец 300 роми бяха назначени на работа във ВМЗ Сопот, което предизвика недоволство в града. Това съобщи кметът на Сопот Ве...

Моделът отдавна е патентован от Министерството на труда в Чешката република, а терминът там е популярен като "Приятелски настроен работодател", обясни Костадинова. По него вече са били отличени над 60 работодатели.

Наскоро експерти от "Инди-Рома 97" представиха в Чехия българската методика за етническа толерантност на работодателите, информира БТА.

*Според информация, която може да бъде открита в интернет, СФ “Инди-Рома е българска нестопанска, неправителствена организация. Тя е създадена през лятото на 1997 година от хора на ромската общност в с. Куклен, област Пловдивска (Съдебно решение 4782/09.07.1997 г. на Пловдивския окръжен съд).

 

Роми живеят на сметището в пазарджишко село

В сметище в пазарджишкото село Капитан Димитриево живеят роми. Те имат собствените правила и закони и с нетърпение очакват всеки сметов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com