8400 молби за отоплителна помощ в Ловешко

7234
8400 молби за отоплителна помощ в Ловешко
Снимка: Thinkstock

Близо 8400 семейства и отделни лица от Ловешка област са поискали отпускане на целева помощ за отопление. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане в Ловеч Снежана Алексиева, цитирана от БТА.

Срокът за подаване на заявления изтича на 31 октомври (петък), а помощите ще се изплащат на два транша, допълни Алексиева. Регионалната дирекция в Ловеч до момента е одобрила над 6730 молби, като на 882 лица и семейства е отказано отпускането на помощта. Най-много молби са подадени в общините Тетевен, Луковит и Ловеч.

Вече навсякъде в Ловешко има ток

Във всички населени места в област Ловеч електрозахранването вече е възстановено. То бе спряно за период от 48 часа поради лошите атмос...

От началото на годината изплатените помощи от Регионална дирекция за социално подпомагане в Ловеч са близо 13,5 милиона лева.

От тях над 1,2 милиона лева са били изплатени под формата на месечни помощи на 2166 социално слаби лица и семейства, като по-голямата част от тях са в трудоспособна възраст - 1941.

Отпуснати са били и 55 хиляди лева на 220 лица и семейства като еднократна помощ в размер до 325 лв., предимно за възникнали инциденти от здравословен характер. По Закона за семейните помощи за деца са изплатени над 9,9 милиона лева. От тях най-много са месечните помощи за деца – 6,7 милиона лева, както и месечните добавки за деца с трайни увреждания - над 1,8 милиона лева.

На лица с трайни увреждания от началото на годината са изплатени над 2,2 милиона лева месечни добавки.

6 училища в Ловешко затвориха врати заради лошото време

Днес 6 училища в област Ловеч останаха затворени за ученици и учители. Причината са атмосферните условия. Поради лоши метеорологични ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com