74 години е средната продължителност на живота у нас

2847
74 години е средната продължителност на живота у нас
Снимка: Gettyimages

74 години е средната продължителност на живота в България, като за мъжете тя е 70,6 г., а за жените - 77,6 г. Данните бяха изнесени по време на експертната среща за демографските предизвикателства в страните-участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ), пише Нова ТВ.

Средната възраст, на която майките раждат първото си дете в тези държави, нараства значително през последните 20 години. В страната ни за последните 15 г. тя се е увеличила с около четири години – от 23,9 г. (1990-1995 г.) до 27,2 г. (2010-2015г.).

Скоро ще работим до 100-годишна възраст, обещава футуролог

Британският футуролог Рохит Талвар прогнозира, че родените в близко време деца ще могат да работят до сто години. Удължаването на прод...

Регионално проучване за мобилността на работната сила в региона, проведено от Съвета за регионално сътрудничество (СРС) и Международната организация по миграция представи Деспина Сири, съветник в Политическия департамент на СРС.

Според него дялът на чуждестранните работници в страните от ПСЮИЕ е много нисък. Изключение прави само Черна гора, където чуждестранните работници са почти 8% през 2013 г. В по-голямата си част регионалните работници – мигранти, са под 40-годишна възраст.

„Трудовата мобилност е важен фактор за развитието на региона и е добре страните да изградят система, която я насърчава", коментира Сири.

Двудневният форум е организиран от Министерството на труда и социалната политика, в рамките на Програмата на председателство на България на ПСЮИЕ за 2015-2016 г.

СЗО: Възрастните ще надвишат 2 милиарда до 2050 г.

Броят на жителите на Земята над 60 години ще нарасне повече от два пъти и ще превиши 2 млрд. души към 2050 година, прогнозира Световнат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com