70% спад на туризма в Гърция

17329
70% спад на туризма в Гърция

Като цяло кризата в Гърция се отразява на целия туризъм. От европейски туроператори сме информирани, че средно дневно има около 50% откази на пътувания. Това заяви директорът на Институт за анализи и прогнози за туризъм Румен Драганов, предаде Фокус.

Той отбеляза, че в същото време гръцките официални власти съобщават за 70% спад към туризма, което означава, че ще има голямо намаление за късните записвания. „Гърция е дестинация, към която определено броя на записванията в последния момент е много голямо като процент”, уточни Драганов и поясни, че това означава, че ще бъде освободена леглова база. „Информацията, която получаваме е, че може да се плаща в български лева на определени места, където гърците с удоволствие приемат нашата валута и в същото време ще се наблюдава засилен интерес към туристи. Конкуренцията ще доведе до спад на цените”, прогнозира Драганов като отчете, че българите повече не умеят да се пазарят така, както го умеят гърците.

Германия: Няма защо да обсъждаме облекчаване на гръцкия дълг

Германия заяви, че в момента няма основа за разговори с Гърция по нова спасителна програма или по облекчаване на дълга. Това заяви Щеф...

„Кризата в Гърция се отразява изключително неблагоприятно на пътувания на гърци в чужбина. От една страна техните кредитни карти са блокирани, а от друга – кризата ще доведе до намаляване на възможностите на служителите в държавната администрация и пенсионерите да реализират свои пътувания, което ще повлияе на намаляване броя на туристите, които ще пътуват от Гърция навън, включително и от България”, поясни Румен Драганов.

По думите му в годишен план има 900 хил. българи, които отиват към Гърция и около милион и 100 хил. гърци, които идват в България. „Очакваме това число да намалее следствие на тази неопределеност, която съществува в Гърция към момента и очакваната политическа и икономическа криза, която е факт”, каза още Румен Драганов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com