460 нарушители заснеха мобилните камери на КАТ само за ден

7059
460 нарушители заснеха мобилните камери на КАТ само за ден
Снимка: БГНЕС

Близо 460 нарушения са регистрирани ден, след като започна работата на мобилните камери за контрол на скоростта по пътищата. София и Велико Търново са начело на отрицателната класация. Началникът на „Пътна полиция" комисар Бойко Рановски представи данните от изминалите 24 часа.

148 мобилни камери са разположени в страната. Около 460 са установените от вчера нарушения по пътищата. Най-много са в София - близо 80, и над 60 за Велико Търново. За тях ще бъдат издавани електронни фишове, а нарушителите няма да бъдат спирани на място.

148 мобилни камери снимат на пътя

148 камери ще дебнат за нарушители на пътя от днес. Пътните полицаи няма да спират водачите, които карат с превишена скорост, а само ...

Комисар Рановски посочи, че в срок от един месец водачите ще получават фиша на домашната си поща. За тези, които веднага заплатят глобата, ще има 30% отстъпка. Останалите ще плащат целия размер на глобата.

Шофьорите трябва да знаят, че местата с камери ще бъдат обозначени със специални знаци, които също ще бъдат мобилни. Ако патрул с камера се премести от една територия на друга, знакът също ще бъде преместен.

Началникът на „Пътна полиция" допълни, че в следобедните часове от 23 май, а и през следващите дни, когато са абитуриентските балове, контролиращите органи ще следят дали има нарушения, като най-честите са дванайсетокласниците да се подават от прозорците на колите.

И един съвет към всички шофьори - внимавайте и спазвайте ограниченията в скоростта не заради камерите, а заради безопасността на пътя.

От петък връщат мобилните камери на пътя

Мобилните камери на КАТ, чието действие е спряно от доста време от Върховния административен съд (ВАС), ще се върнат на пътя до края ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com