4-годишната Ани е убита от баща си вероятно около 9 април

12369
4-годишната Ани е убита от баща си вероятно около 9 април
Снимка: Thinkstock

Извършител на убийството на 4-годишното българче в Гърция е 27-годишният й баща, а престъплението вероятно е извършено в началото на миналия месец. На специална пресконференция полицията в Атина оповести подробности от разследването на убийството на Ани.

Полицаите, които водят разследването, не очакват, че ще открият тялото на жертвата, предаде БНР. От полиция заявиха, че убийството на българчето вероятно е извършено на 8-9 април, предаде ABC News, цитирана от "Фокус".

Върху пребитата Сияна е било упражнявано системно насилие

Има данни, които сочат, че върху двегодишната Сияна от Търговище, която бе жестоко пребита от майка си, е било упражнявано системно нас...

8 дни бяха необходими на гръцката полиция за разкриването на престъплението. Сигналът за изчезналото дете бил подаден от майка му, българка от ромски произход.

Полицаи и журналисти се опитваха на пресконференцията да не посочват конкретно как е извършено убийството, защото фактите са ужасяващи. Медиите в Гърция не си позволиха да публикуват цялата информация.

От Дирекцията на полицията посочиха пътя на разкриване на убийството, което родителите умишлено са представяли като отвличане. Резултатите на експертизата доказват, че оръжието на убийството е намерено в дома на бащата, както и генетичен материал, доказващ смъртта на жертвата. Едва след това 27-годишният баща прави пълни признания пред специализирания полицейски екип.

По думите на началника на полицията в Атика Христос Папазафири убийството е извършено около 8-9 април.

"Разкрихме убийството на четиригодишната жертва, български гражданин, както и мерките, които е взел убиецът, за да изчезне трупът. Това е извършено по особено жесток начин, който няма аналог, не само сред случаите в Гърция, но и в света", заяви говорителят на полицията.

Бащата продава играчките и детската количка на 4-годишната Ани, за да прикрие следите. Полицията не очаква, след разкритията по случая, че има вероятност да се открие трупа на детето. Възмутени граждани, които се бяха събрали пред прокуратурата, направиха опит да линчуват майката и бащата.

До Коледа Ани е живяла при баба си и дядо си в София. Родителите й живеели разделени. Детето бе обявено за изчезнало на 21 април.

Чудовищни разкрития за убийството на 4-годишно българче

Гръцката полиция разплете зловещия случай с 4-годишното българско момичето, което е било убито от баща си. Изясняването на съдбата на ...

Двамата й родители са арестувани, а срещу баща й са повдигнати обвинения за убийство.

Майката на Ани, която многократно е променила показанията си за това как е изчезнала дъщеря й, също е арестувана по обвинение, че е изложила детето на риск. Властите не смятат, че тя е знаела за действията на нейния партньор.

Новината за изчезването и убийството на 4-годишната Ани Борисова стана централна за гръцките медии и измести темата за икономическата криза в страната, съобщава bTV.

Снимката на детето е била публикувана в медиите и обществото в южната ни съседка е станало съпричастно със съдбата му.

25-годишната майката и 27-годишният баща на убитото дете са в ареста, като на 12 май те ще се изправят пред съда първо по обвинение за притежание и разпространение на наркотици.

"Майката има трагична история. Общуването с родителите й в България е трагично. Никой не може да повярва, че това дете е мъртво. Бащата казал, че ревнувал майката, защото обичала момиченцето повече от него. Той го е убил", обясни адвокатът на семейството.

Изчезналото в Гърция българче е било убито от баща си

Гръцката полиция разкри информация за изчезналото четиригодишно момиченце с български произход, липсата на което беше оповестена от н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com