35 сирийски бежанци са открити в товарен влак за България заради плача на бебе

5059
35 сирийски бежанци са открити в товарен влак за България заради плача на бебе
Снимка: БГНЕС

Група от 35 сирийски бежанци, укрити в товарен влак, пътуващ от граничната жп гара Одрин за България, са били разкрити от турските власти, съобщиха информационните източници.
Докато влакът се подготвял за отпътуване от граничната гара, служителите на железопътния пункт чули плач на бебе откъм влака и започнали да проверяват всички вагони. Така разкрили групата от бежанци,сред които имало няколко жени с малки деца, едно от които било бебе, информира БНР.
Бежанците са предадени на полицията в Одрин. При разпита те разказали,че избягали от град Хасеки в Североизточна Сирия, където джихадистите от Ислямска държава разрушили къщите им и нямало къде да живеят. Няколко от мъжете получили наранявания.
След което бежанците дошли в Истанбул, намерили няколко каналджии, на които заплатили по хиляда долара на човек, за да ги прекарат нелегално до България,откъдето искали да се прехвърлят към Европа.
С автобус по-късно те пристигнали в Одрин. Изчакали да стане тъмно в парка близо до граничната жп гара и тогава под прикритието на нощта с помощта на каналджиите се качили и укрили в два празни товарни вагони на влака, който трябвало да отпътува от Одрин за България. Плачът на бебето обаче издал групата.
Полицията в Одрин издирва каналджиите,които са организирали нелегалното прехвърляне на бежанците. Разследването продължава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com