300 000 са наркозависимите у нас

9321
300 000 са наркозависимите у нас
Снимка: БГНЕС

Регистрираните наркозависими у нас са около 300 000. Това съобщи Стефан Бакалов от Агенция „Митници“, който ръководи отдела за борба с наркотрафика на Летище „София“, предаде БНР.

Само за миналата година са заловени 130 кг наркотици, като от няколко години насам се наблюдава сериозен ръст на заловените количества синтетична дрога. Миналата седмица митничарите са заловили изцяло нов вид синтетичен наркотик, произведен в Китай. Всяка година ръстът на заловените количества синтетичен наркотик е около 30 на сто, обясни Стефан Бакалов.

Орязаха парите за лечение на наркозависими

Служебното правителство отпусна 100 млн. лв. за какви ли не дейности, но оряза драстично единствената възможност на доста хора да получ...

"Най-употребяваните наркотици у нас са марихуаната и хероинът. Все повече хора стават богати и започват да използват кокаин. За съжаление се използват и все повече амфетамини", каза още той.

Все по-често интернет се използва за продажба на наркотици.

"Всеки може по интернет да си поръча пратка наркотици, която в рамките на 24 часа да се достави. Те ги пакетират, трафикът се извършва в големи пликове и се укриват по един или друг начин. Това, с което печелят е, че използват интернет и другото е, че не ти трябва верига от дилъри, които да ти доставят", разкри Бакалов.

Агенция „Митници“ съвместно с американските служби за борба с наркотрафика организираха обучение за деца за вредите от дрогата и демонстрираха как се залавя наркотрафикант.

Наркоманията на Хитлер

Адолф Хитлер редовно е употребявал метамфетамини, а така също и препарати за повишаване на нивото на тестостерона, става ясно от данни ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com