3 български семейства от Крим са поискали убежище у нас

23951
3 български семейства от Крим са поискали убежище у нас
Снимка: Getty Images/Guliver

Три семейства от кримските българи са потърсили българското дружество „Паисий Хилендарски” в Симферопол, обезпокоени от ситуацията в Крим, за помощ, за да получат временно убежище в България. Това съобщи Иван Абажер, председател на дружеството „Паисий Хилендарски” в град Симферопол, Украйна.

„България е заинтересована от нас и ние го чувстваме. Ние знаем, че имаме прародина и тя се грижи за нас”, каза още Иван Абажер, цитиран от Фокус.

Путин: Засега не е нужно изпращане на войски в Украйна

Руският президент Владимир Путин осъди завземането на властта в Украйна от новите власти, които свалиха президента Виктор Янукович. Т...

По думите му хората са обезпокоени не от обстановката, която е в Крим, а от истерията, която средствата за масова информация създават и нагнетяват.

"А хората ходят на работа. Инфраструктурата в града работи. Децата ходят на градини. Всичко си е наред. Просто сградите на Върховната Рада и в сградата на Министерски съвет, тези, които ги завладяха, те не пречат на работата. Правителството функционира, Върховната Рада проведе две заседания, провежда сесии и заседание на Президиума, това е, което го има към днешната дата, такава е ситуацията”, допълни още той.

Дружество „Паисий Хилендарски” е провело свое заседание вчера: „На заседанието вчера приехме решението, че ние, българите на Крим, поддържаме стабилността, която държим да бъде в Крим и в Украйна. Украйна трябва да бъде държава, която е единна, с автономна република Крим. Ние, българите, сме обезпокоени от тази ескалация на напрежението”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com