25% повече българи и румънци във Великобритания за последните 3 месеца

22988
25% повече българи и румънци във Великобритания за последните 3 месеца
Снимка: Getty Images / Guliver

Поне 30 хиляди румънци и българи са заминали да работят във Великобритания през последните три месеца, откакто бяха вдигнати ограниченията в съответствие с изискванията на Европейския съюз, според прогнози на икономисти от Оксфордския университет. 

С това увеличение с повече от 25% броят на румънците и българите, които в момента живеят във Великобритания, е достигнал 200 хиляди, като се вземат предвид и членовете на семействата им, смята Центърът за наблюдение на имиграцията към университета. В сряда предстои да бъде публикувана официална статистика за отражението на отмяната от 1 януари на частичната забрана за трудовия пазар във Великобритания за българи и румънци, допълва "Телеграф", и очакванията са данните на Бюрото за национална статистика да съвпаднат с прогнозираните от оксфордския център. 

Румъния увеличава бюджета си за отбрана

Румъния, която е държава членка на НАТО, ще увеличи с около 155 милиона евро бюджета си за отбрана за 2014 г. на фона на кризата в съ...

Друг изследователски тръст, очаква, че от двете източноевропейски страни в следващите пет години на Острова ще пристигат по 50 хиляди имигранти. Данните се разгласяват в напрегнат момент две седмици преди изборите за Евопарламент, когато премиерът Дейвид Камерън е подложен на огромен натиск да възприеме по-твърда политика към европейската имиграция, за да върне обратно избирателите, които имат намерение да подкрепят евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство, припомня "Телеграф".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество