2016 г. започва строителството на още един участък от третата линия на метрото

8364
2016 г. започва строителството на още един участък от третата линия на метрото

Ще започне строителството на още един участък от третата линия на метрото през 2016г. Той трябва да свърже кварталите “Красно село” и “Овча купел”.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е разпоредила да се подготви тръжната документация и процедурите за избор на изпълнител за четирите нови станции, пише "24 часа".

Боливия строи "метро" във въздуха

Боливия е страната с най-дългата система от кабинкови лифтове в света. Правителството на южноамериканската държава, по-голямата част от...

“До края на тази година ще започне строителството на централния участък на третата линия - 7 станции от театър “Зад канала” до “Красно село”. Възложих на “Метрополитен” ЕАД да започне подготовка и за следващия участък от трасето до “Овча купел”, защото този квартал има нужда от по-добро транспортно обслужване. Смятам, че с общинско и държавно съфинансиране и евентуално средства от оперативните програми ще осигурим нужната сума, така че след 4 г. да има метро от театър “Зад канала” до “Овча купел”, съобщи  Фандъкова.

По предварителни сметки изграждането на четирите станции - при бул. “Президент Линкълн”, бул. “Монтевидео”, “Овча купел 2” и до околовръстния път при жп линията София - Перник, ще струва около 80 млн. евро.

През септември пък ще бъдат подписани договорите с изпълнителите на централния участък от третия лъч. Самото строителство ще стартира през ноември или декември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com