20 семейства са без дом след пожар

14895
20 семейства са без дом след пожар
Снимка: Gettyimages

20 семейства са без дом след пожар, който пламна в триетажен жилищен блок в град Стамболийски понеделник срещу вторник вечерта.

Изпепелени са 12 жилища, а намиращите се под тях 8 апартамента са наводнени и негодни за обитаване. Вече втора нощ техните собственици спят у съседи, приятели и познати. Повечето жилища не са застраховани.

Пет деца изгоряха в семейна каравана в Тексас

При пожар в мобилния дом на семейство в град Една, южната част на щата Тексас, във вторник загинаха пет деца. Това съобщиха представите...

„Спим у роднини. Няма къде другаде. На улицата сме с малките деца. Щом усетих пожара, грабнах децата с юрганите от леглата и тръгнах да бягам. Започнах да тропам по вратите на съседите, защото те спяха", споделя собственичката на един от най-тежко пострадалите апартаменти пред Нова телевизия. Семейството ѝ е закупило имота наскоро, като е теглило кредит.

Вече е ясно, че пожарът е тръгнал от жилище на третия етаж. Причините все още не са известни, но съседите споделят, че по рано от там се е чувал шум. Неговият собственик е мъж, който живее сам.

„Установихме, че от покривната конструкцията на блока са изгорели 400 квадратни метра. Цялата покривна конструкция обаче е дискредитирана", заяви Иван Кискинов от отдел „Гражданска защита" на община Стамболийски.

Във връзка с осигуряването на подслон за семействата, той поясни: „Имаме готовност. Социалните служби са ангажирани. Всеки който се обърне към нас, ще бъде посрещнат със съответното внимание в зависимост от възможностите на общината".

„В момента няма свободни общински жилища, но имаме сграда, която е общинска собственост. Става дума за болница. Помещенията там се отопляват, има вода", допълни Кискинов.

В горелия цех край Несебър не е открита запалителна течност

Бившият цех по роботика по пътя между Равда и Несебър се подпали снощи. Складовете се простират на десетки декари земя между Равда и Не...

Еднократна помощ в размер на 325 лева ще бъде отпусната за хората, чиито апартаменти пострадаха при пожара.

 

 

 

 

Голям пожар пламан в изоставен цех между Несебър и Равда

Бившият цех по роботика по пътя между Равда и Несебър се е подпалил. Складовете се простират на десетки декари земя между Равда и Несеб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com