20% ръст на битовите пожари заради проблемни уреди

3160
20% ръст на битовите пожари заради проблемни уреди

В разгара на отоплителния сезон всяка година расте и броят на битовите пожари. Тази година проблемът е изключително сериозен, тъй като от МВР отчитат 20% ръст на тези инциденти. Най-често причина за пламъците е неправилното използване на традиционните уреди за отопление.

Отоплителният сезон вече взе жертви, предаде Нова тв.

Седмица след местния вот е крайният срок за молбите за помощ за отопление

До 31 октомври е срокът за подаване на мобла за целева помощ за отопление, припомнят от Агенцията за социално подпомагане. Целевата по...

Експерт по превантивната дейност обобщава честа грешка, която хората допускат масово по невнимание.

"Често използваните кабел и разклонител не са предвидени за такъв ампераж, какъвто е уредът. И ако пипнете щепсела, той е топъл”, обяснява Стефан Стефанов от сектор "Превантивна дейност" в Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Духалките са леки и ако не са поставени стабилно и далече от горими предмети, пожарът е неизбежен. Рискове крият и радиаторите.

„Опасността при такъв тип уред е да сложим нещо върху мястото, където е термодатчикът и по този начин ще забраним на уреда да си регулира температурата и той ще нагрява постоянно”, добавя Стефан Стефанов.

Отоплението на биомаса: модерно, удобно, изгодно

Знаете ли, че близо 65% от цялата енергия, която използваме у дома, отива за отоплението на жилището ни? Не би ли било хубаво да имаме ...

Фаталната искра може да изскочи отвсякъде - от всеки уред под напрежение, който се използва неправилно или е с някаква повреда или пък е забравен включен без наблюдение.

Заради опасни електроуреди от началото на отоплителния сезон са загинали 21 души. Ранените са 43-ма. В черната статистика преобладават хората от третата възраст, които са най-беззащитни пред пламъците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com