18 години затвор за двама от убийците на Стоян Балтов

23335
18 години затвор за двама от убийците на Стоян Балтов

Софийски градски съд осъди Александър Данаилов на 18 години затвор, Светлозар Стоилов на 18 години затвор, а Вили Георгиев беше оправдан за убийството на Стоян Балтов, предаде БГНЕС.

Близките на Стоян Балтов ще обжалват решението на съда. Това каза Борислав Балтов, брат на убития Стоян, пред журналисти в Софийски градски съд. Присъдите нямат връзка с това, което ние искахме – доживотни присъди за обвиняемите, каза Балтов. Той посочи, че това, което се е случило вътре в залата не е реално. На въпрос как ще коментира това, че Вили Георгиев е оправдан, Борислав Балтов каза, журналистите да се обърнат към Георгиев и към баща му, който го е защитавал на предишното заседание. Той допълни, че ако е било убито детето на съдията, не знае дали тя щеше да произнесе такива присъди.

Припомняме, че подсъдими за убийството на студента Стоян Балтов са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов. На 16 юли прокуратурата поиска по 20 години затвор за тримата. Те са обвинени за това, че на 5 декември 2008 година, около 3 часа през нощта, пред дискотека "Амнезия" в Студентски град умишлено са убили Балтов по особено жесток начин с нанасяне на удари с тъпи и твърди предмети.

Според държавното обвинение деянието е извършено по хулигански подбуди. Частни обвинители по делото са родителите на Стоян Балтов.

Болен съдебен заседател отложи делото за Стоян Балтов

Софийски градски съд отложи делото за убийството на студента Стоян Балтов, който беше пребит пред дискотека "Амнезия" през 2008 г. При...

Съдът прие за съвместно разглеждане в хода на съдебното следствие два граждански иска срещу тримата подсъдими на стойност 450 000 лева. Първото заседание по делото беше на 3 юли 2010 година. Тогава страните поискаха делото да бъде върнато на прокуратурата. На 17 юли 2010 година СГС прекрати производството за убийството на Балтов и върна делото на прокуратурата за допълнително разследване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com