17 000 лева струва информационната система за превозни билети за дървесина

7445
17 000 лева струва информационната система за превозни билети за дървесина
Снимка: БГНЕС

17 000 лева струва разработването на информационната система за издаване на превозни билети за дървесина. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева в Административната сграда на Северно централно предприятие в Габрово, предаде "Фокус".

Пред Танева, премиера Бойко Борисов и зам.-министър Георги Костов бе представена въведената информационна система за издаване на превозни билети за дървесина.

Падналата след снеговалежите дървесина в Кърджалийско още не е почистена

Тонове дървесна маса, паднала под снеговете през мартенското бедствие край Кърджали, все още не е разчистена, предаде БГНЕС. По този п...

Танева посочи, че системата е създадена от Северноцентрално държавно предприятие - Габрово. Разработването и струва на държавата 17 000 лева, а ще спести на държавата 6 млн. лева. Не срещата бяха представени и новите облекла на горските стопани.

От своя страна зам.-министърът на земеделието доц. Георги Костов отбеляза, че са изработени 5000 облекла за служителите в цялата страна. В момента се прави демонстрация на работата на системата.

С внедряването на информационната система за издаване на превозни билети за дървесина ще спрем незаконната сеч и контрабандата, каза министър-председателят. По думите му, тя ще спести милиони левове на държавата.

"Десетилетия наред се говори как се краде дървесина, как безразборно се сече гората, как фирми на тази или онази партия, на този или онзи олигарх, секат гората. За радост колегите в Министерство на земеделието положиха огромни усилия с това, което направиха. От днес системата работи в това предприятие, а от първи декември ще е задължително за всички горски предприятия'', посочи Борисов. По думите му благодарение на системата всеки гражданин, виждайки камион, превозващ дървесина, ще може да провери в системата номера и при нередност да сигнализира на телефон 112, на първия срещнат патрул или в медиите. Борисов съобщи още, че до месец системата ще заработи в цялата страна

В Пловдив зрее недоволство заради твърдения за имитация на екодейност

Паднал голям клон нарани жена в Цар Симеоновата градина в Пловдив преди дни. В момента общински експерти правят пълно обследване на дър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество