15 хиляди души в София на протест по данни на МВР

23689
15 хиляди души в София на протест по данни на МВР

Митинг-шествието тръгна към Народното събрание, а вече 15 хиляди души са на протеста по данни на МВР, предаде БГНЕС.

Пред парламента са съсредоточени части на полицията. Полицаите са само с палки. Те не са въоръжени. Няма и части на жандармерията пред НС, има само ограждения на сградата на парламента.

По-рано тази вечер площад "Независимост" пред Министерския съвет в столицата за трета поредна вечер се изпълни с хиляди българи, които отново протестират и скандират "Оставка" и "Мафия".

По данни на МВР протестиращите са 15 000 души. Те носят плакати, на които пише: "Много избори по старите правила = отново 4-главата ламя", "Сменете правилата на играта", "Оставам в България. Мафията в затвора", "Държавните пари вън от КТБ! Долу медийният монопол", "Долу мутрите от парламента", "За да има мир, БСП и ДПС в Сибир". Има и плакат, на който са показани лидерите на политическите партии в парламента, както и Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Делян Пеевски и Цветан Василев. На този плакат пише: Корпоративна банда. Протестиращите скандират и "Долу БСП" и "Довиждане".

На протеста пред Министерски съвет имаше и гайдари. Химнът на България, който в последните два дни протестиращите пееха импровизирано, се пусна от уредба. Дойдоха и студенти, които носеха импровизирани щитове от картон, на които бяха изписани заглавията на някои прочути автори и техни произведения – сред тях "Чужденецът" на Камю, "1984" на Оруел, "Престъпление и наказание" на Достоевски. Студентите казаха, че са дошли, защото протестират срещу управлението в годните на прехода.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com