1,42 млрд. лева бюджет за София догодина

20080
1,42 млрд. лева бюджет за София догодина
Снимка: БГНЕС

След като още в края на миналата седмица столичният кмет Йорданка Фандъкова потвърди, че няма да има увеличение на местните данъци и такси за София, днес тя официализира изказването си с представянето на проектобюджета на Столична община за 2014 година.

Съгласно проектобюджета София ще има на разположение 230 млн. лева повече, отколкото през тази година. Общият размер на бюджета ще е 1,42 млрд. лева. Увеличението се дължи основно на привлечените европейски средства, които са със 188 млн. лева повече на годишна база, пише „24 часа”. Прогнозират се приходи от 528,6 млн. лева , като от данъци в местната хазна трябва да влязат 240 млн. лева, а от такси 227,7 млн. лева.

Край на билетчетата, стават "карта за еднократно пътуване"

От 1 януари 2014 г. билетът за градски транспорт ще се казва "карта за еднократно пътуване", решиха от СОС. Съветниците взеха това реш...

Догодина в София трябва да пристигнат 50 тролея, 20 трамвая и 10 метровлака. Въпреки обжалването на процедурата за доставката на 126 автобуса за градския транспорт Фандъкова увери, че средствата няма да бъдат загубени и столицата ще има нови превозни средства. Субсидията за градския транспорт ще е 95 млн. лева.

През следващата година София ще залага на мащабни инфраструктурни проекти – продължението на метрото до летище „София”, изграждане на Бизнес парка, ремонтите на ул. „Обиколна” в Дружба, реконструкция на ул. „Опълченска”, на „Ботевградско шосе”, „Летоструй”, „Цариградско шосе”, рехабилитация на бул „Сливница”, „Никола Мушанов”. Предвижда се и строеж на 75 километра канализация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество