13-и ден на окупация и протести

28598
13-и ден на окупация и протести

Студентите блокираха движението на Орлов мост, скандирайки „оставка", „окупация" и освирквайки, съобщава "Фокус".

Ранобудните студенти се присъединиха към тези, които се бяха събрали пред СУ „Св. Климент Охридски" и заедно отидоха към Орлов мост.

Ранобудните студенти: Народните представители се крият от народа зад тежки метални ограждения

Днес след дълги разисквания представители на Ранобудните студенти от университети от цялата страна беше приета обща декларация. Предост...

На един издигнат плакат пише „Ранобудни студенти". Студенти държат картончета, на които са изписани заглавия на известни български литературни произведения като „Тютюн", „Септември", „Борба", „Немили-недраги".

Преди да тръгнат натам студенти казаха във връзка с декларацията, че това правителство е нелегитимно, криминално и няма да преговарят с него. По думите им системата не работи и всички осъзнати граждани трябва да създадат нов обществен договор. Протестиращите казаха, че парламентът трябва да се разпусне и че полицията не ги охранява, а ги заплашва.

Пред Ректората са събрани хора, движението там също е блокирано.

Блокирано е кръстовището пред Софийския университет от протестиращи с искане за оставка на правителството.

Под сто души участват в акцията. Спряно е движението на кръстовището на бул. "Цар Освободител" и бул. "Васил Левски".

Ранобудните студенти: Г-н премиер, да не сте си подали тайно оставката?

Предвид липсата на желание от страна на премиера Пламен Орешарски да се срещне с "Ранобудните студенти" при поставените от тях условия ...

Протестиращите студенти и граждани скандират "оставка" и "мафия".

Протестът е малоброен, но много шумен, освен скандиранията, присъстващите надуват свирки, удрят на барабани и развяват българските знамена, посочва Фокус. 

Студенти започват да се събират на протест пред СУ „Св. Климент Охридски". Искат  оставка на правителството.

Има няколко групи от по 4 - 5 души с български знамена.

Движението около Ректората не е блокирано. Има полицейско присъствие в района, както и паркирани два полицейски автомобила. Служители на „Пътна полиция" регулират движението на кръстовището на бул. „Васил Левски" и бул. „Цар Освободител".

Най-младият агент на ДС в парламента препоръча на студентите да не се занимават с политика

След като през седмицата редица агенти на бившата Държавна сигурност, които днес са висши университетски ръководители и преподаватели...

Преди около час в двора на Софийския университет бе обявена декларация, в която се иска оставка на правителството на Пламен Орешарски и разпускане на 42-рото Народно събрание. Студентите обясниха, че са обсъждали и правили декларацията цяла нощ. Декларацията беше представена от момиче в двора на Ректората, което не се представи. Тя беше представена пред журналисти и студенти, които участват в окупацията. Студенти от окупаторите излязоха извън сградата на СУ, а след прочитането на декларацията се прибраха обратно. 

След представянето на декларацията студентите ръкопляскаха.

ПЛОВДИВ

Два от най-възловите булеварда на Пловдив - "6 септември" и "Цар Борис III", бяха блокирани от протестно шествие на студенти, които поискаха оставка на правителството. Към тях се присъединиха и стотици граждани. Колоната тръгна от ректората на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", където втора седмица тече окупация на 5-а аудитория.

Бъдещите висшисти излязоха от сградата точно в 17:15 часа със знамена и плакати под звуците на възрожденски песни. Те бяха посрещнати с бурни ръкопляскания от пловдивчани, дошли да ги подкрепят.

Стратегията за висше образование трябва да е готова до май 2014 година, казва Клисарова

Крайният срок за приемането на Стратегията за висше образование (2014-2020 г.) е месец май следващата година. Амбицията ни обаче е тя ...

"Фактът, че виждаме будните ви лица, ни кара да вярваме, че сме на прав път. Да се освободим от пораженческото мислене и да бъдем промяната, която иска да види светът", призоваха младежите. Студенти от Софийския университет също се включиха в шествието. В предните редици беше и пуделът Сльори, който пети месец е по протести.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Студентите от Великотърновския университет се присъединиха към декларацията на Националния щаб на "Ранобудните студенти". Младите хора заявиха, че подкрепят исканията на колегите си от СУ и останалите ВУЗ-ове в страната, включително и поставените от тях самите проблеми за висшето образование на местно ниво.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com