1,2 млн. лева допълнително за борба с градушките, 2,2 млн. за карти против измами със субсидии

17349
1,2 млн. лева допълнително за борба с градушките, 2,2 млн. за карти против измами със субсидии
Снимка: БГНЕС

На днешното си редовно заседание правителството одобри допълнителни 1,2 млн. лева за противодействие и борба с градушките.

Парите ще бъдат използвани за закупуване на противоградови ракети. Въпреки добрата зареденост с ракети против градушки, поради интензивната и непостоянна климатична обстановка само през месец май са изразходвани около 200% повече ракети в сравнение с количествата, използвани в предходните години. В началото на м. юли са доставени нови количества, но продължаващата градоопасна обстановка налага дозареждане, за да не се допусне природното бедствие да унищожи селскостопанската продукция.

Магазини за автостъкла не издавали бележки, НАП започва проверки

Инспектори на НАП започват проверки на обектите за продажба на автостъкла в София, съобщиха от агенцията. Причината са сигнали, постъп...

С друго постановление се отпускат още 2,2 млн. лева по бюджета на Министерството на земеделието и храните. Те са планирани в централния бюджет и са предназначени за актуализацията на цветна цифрова ортофотокарта на страната чрез ново самолетно заснемане.
Цифровата ортофотокарта не е обновявана от 2010-2011 г. Чрез обновяване на картата се следят промените в ползването на земеделски земи, въз основа на което се определят тези от тях, които отговарят на изискванията за подпомагане по схемите за плащане на единица площ от европейските фондове и от националния бюджет. Поддържането на необходимото качество на базовите данни ще сведе до минимум възможностите за нерегламентирани плащания на площ.

Общо отпуснатите средства по двете пера са 3,4 млн. лева и отиват по бюджета на МЗХ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com