12 000 казват "Не!" на ферма за норки край Стара Загора

15290
12 000 казват "Не!" на ферма за норки край Стара Загора

Почти 12 000 подписа са събрани в онлайн петицията, с която граждани протестират срещу изграждането на ферма за норки край Стара Загора.

Петицията е стартирана в края на миналата седмица след като стана ясно, че местна компания е заявила инвестиционно намерение за изграждането на подобно съоръжение в село Маджерито. "Бизнесмените смятат да умъртвяват животните в газова камера и след това да изпращат кожите им в Полша. Това е брутално действие срещу животните и дивата природа, която се унищожава с всеки изминал ден", пише авторът на онлайн петицията.

Туристи от Хонконг са посетили фермата за пауни в Община Бургас

Туристи от Хонконг са посетили фермата за пауни в м.с. Черно море, Община Бургас, съобщи Агенция Фокус. Фермата за пауни се разви като...

Информацията предизвика и десетки коментари в социалните мрежи.

Ивнестиционото намерение на компанията е подадено пред РИОСВ още през миналата година. От Регионалната инспекция по околна среда в Стара Загора е поискано и да се произнесе за необходимостта от оценка на въздействието върху околната среда.

Решението е публикувано на 16 януари тази година и в него подробно са описани действията, които ще се случват във фермата и дейностите, които ще бъдат развивани.

Решението на РИОСВ-Стара Загора е "да не се извършва оценка на въздействието върху околната среда и оценка на съвместимост с предмета и целите на опазване в защитените зони" за подаденото инвестиционно намерение.

Най-голямата ферма за бизони се мести в Румъния

Най-голямата ферма за бизони на Балканите, която се намира в с. Орлов дол в Сакар планина, ще бъде закрита. Стадото от 130 животни ще б...

Ако новата ферма стартира предмета на дейността си, се предвижда да се отглеждат около 400 хиляди екземпляра от дребния хищник. Норките се славят в целия свят заради ценната си козина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com