100 младежи с качулки се наредиха пред загражденията на Парламента

33165
100 младежи с качулки се наредиха пред загражденията на Парламента
Снимка: Петър Чернев/Actualno.com

Около 100 момчета с качулки се появиха преди минути пред загражденията на Парламента. Младежите пристигнаха групово и се наредиха плътно пред полицията. Така те ще представляват своеобразен кордон между протестиращите и униформените.  Малко след пристигането си започнаха да скандират "Подкрепа". Очевидно става дума за проправителствени демонстранти, чиято цел е да провокират планирания антиправителствен протест, съобщава БТВ.

Към 9:50 ч. към първата група демонстранти, подкрепящи правителството, се присъедини още една. Така те вече наброяват към 200 човека. Няма скандирания, издигнати са два плаката, на плакатите пише "За работещи институции" и "Не на веригите. Стига агресия".

Ранобудните студенти: Оставка на сегашното управление и шест искания към следващото

Оставка на правителството на Пламен Орешарски и разпускане на Народното събрание - това поискаха отново в своя декларация "Ранобудните ...

Мерките за сигурност пред Народното събрание са драстични. Междувременно около храм-паметника „Александър Невски” се събират таксиметрови шофьори. Пред общината от браншовите организации са заявили, че очакват 1000 коли да се включат в протеста.

Привърженици на правителството също се събират до храм-паметника от ранни зори. Присъстващите са дошли да изкажат подкрепата към управляващите.

В района на парламента има около 20 микробуса на жандармерията, десетки патрулни коли и стотици служители на реда. Затворени са всички подстъпи към Народното събрание, включително и ул. “Московска”, откъм бул. “Васил Левски, където също има около 30 полицаи.

Полицейското присъствие в центъра на столицата е засилено. Припомняме, че днес ще има и протест, организиран от КНСБ. В столицата пристигат автобуси с хора, идващи от провинцията за протеста на синдиката.

Десетки студенти изиграха „танца на пингвина” пред НС

Протестиращите трети ден против властта студенти избират не само традиционни форми на протест. Днес например няколко десетки от тях, ко...

Коментари

Иван Раднев, юрист на КНСБ и координатор на днешния митинг на синдикалната организация, коментира пред Actualno.com вчерашното съобщение на управляващите, че данък общ доход ще бъде връщан на служители, които получават минимална работна заплата.

"Тази мярка може едва ли ще влезе в сила. А ако това все пак стане, ще има ефект чак през 2015 г. Обикновеният работник, който взима минимална заплата, като чуе за данъчна декларация, се изприщва. Дори мярката да се приеме, тя не е алтернатива, защото става въпрос само за минималното възнаграждение, а и животът на това правителство изтича", заяви той.

Както е добре известно, от КНСБ поставиха следното условие по отношение на заплатите - възстановяване на платения годишен данък на над 500 хиляди работещи с месечна заплата до 400 лв., за да им гарантира допълнителен доход в размер на повече от една заплата, чрез предложените от синдиката промени в данъчните закони.

Десетки студенти изиграха „танца на пингвина” пред НС

Протестиращите трети ден против властта студенти избират не само традиционни форми на протест. Днес например няколко десетки от тях, ко...

В момента членовете на КНСБ, които дойдоха за днешния митинг, се насочват към сградата на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com