Пламен Моллов ще води дела, за да изчисти името си

7615
 Пламен Моллов ще води дела, за да изчисти името си
Снимка: БГНЕС

Още миналата седмица съм предприел всички необходими законови действия по съдебен ред, за да изчистя петното, което лепнаха върху името ми и да осъдя клеветника. Това каза пред журналисти бившият вече директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) д-р Пламен Моллов на излизане от сградата на агенцията, предаде "Фокус".

Днес по-рано там се проведе среща между новия изпълнителен директор д-р Дамян Илиев и основателя на веригата за бързо хранене "Аладин Фуудс" Аладин Харфан.

"Аладин Фуудс" поиска пълна чистка в БАБХ и съд за Пламен Моллов

Освобождаване на служители от Българската агенция по храните (БАБХ), които оказват рекет върху бизнеса и промени в законодателството, с...

"Трябва да изчистя и петното и от агенцията, защото смятам, че тя има ясната функция да контролира нарушителите, а не нарушителите да стават герои", посочи Моллов. Той не пожела да коментира дали се е срещал с новия изпълнителен директор на агенцията, както и дали отстраняването му от поста е политическо решение.

"Имам обяснение за всичко и ще дойде ден, когато може би ще го кажа, но сега не е момента", допълни още Моллов.

По време на срещата днес между Дамян Илиев и представители на "Аладин Фуудс" ООД и фирма "Ганчев" г-н Илиев е декларирал пълна подкрепа в борбата срещу корупцията в структурите на оглавяваната от него агенция, съобшиха от веригата за бързо хранене. Аладин Харфан е представил на д-р Илиев имената на служители от Агенцията по храните, които са били замесени в корупционната схема, както и предлаганите от компанията промени в Закона за храните. Илиев е изразил разбиране, че трябва да се промени средата, за да се пресече корупцията и е обещал да се запознае с предложените законови промени

Припомняме, че "Аладин фуудс" обвиниха БАБХ и Пламен Моллов в рекет и искане за плащане на т.нар. "такса спокойствие" в размер на 10 000 евро месечно. Днес по време на срещата от фирмата заедно с други представители на бранша трябваше да покажат списък със служители на БАБХ, които участвали в схемите за оказване на натиск.

ПФ недоволни, че уволнили шефа на БАБХ без да ги питат

Уволнението на директора на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Пламен Моллов предизвика трус в отношенията между парт...

По-рано днес депутатът от ГЕРБ Методи Андреев коментира, че е получил сигнали и от други фирми, които са пострадали от подобни схеми. По думите на народния представител в агенцията действа организирана престъпна група.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com