Пловдивски съд ще гледа делото срещу министър Цветанов

5345
Пловдивски съд ще гледа делото срещу министър Цветанов

Пловдивският районен съд ще разгледа делото, заведено от председателя на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова срещу вътрешния министър Цветан Цветанов.

Конкретният повод за делото бяха две интервюта на министъра, в които той обвини Тодорова, че обслужва интересите на организираната престъпност, защото е забавила мотивите за осъдителната присъда на Васил Маникатов.

В жалбата си Тодорова твърди, че Цветан Цветанов е разгласил неверни и позорящи я обстоятелства, както за работата й като съдия, така и за дейността й на председател на Съюза на съдиите. Некачествен презапис на интервю на вътрешния министър, дадено за Би Ти Ви, стана причина за отлагането на делото през юни. Тогава вещото лице, определено да извърши дешифровка на интервюто, заяви, че на предоставения му носител записът е бил негоден. Затова и съдът поиска за днешното заседание медията да осигури качествен носител.

На двете заседания в Пловдивския районен съд до момента Мирослава Тодорова и Цветан Цветанов не присъстваха и бяха представлявани от адвокатите си. Делото срещу вътрешния министър попадна в Пловдив, след като Върховният касационен съд прецени, че то не трябва да се гледа в Софийския градски съд, тъй като Мирослава Тодорова работи там.

Редактор: Георги Иванов

Цветанов: Бях много добър ученик

Стимулирането на спортуването при децата ще става все по-голям приоритет в политика на Министерски съвет. Последните няколко заседан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com