Ограничение на движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т по празниците

13274
 Ограничение на движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т по празниците
Снимка: БГНЕС

В последния работен ден преди Великденските празници, от 12.00 ч., и в петък, 18 април, ще има две ленти за движение в посока София – Варна при виадукта „Бебреш“ от АМ „Хемус“. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който се очаква в началото на четирите почивни дни и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

На 21 април – понеделник, в последния празничен ден, при виадукта „Бебреш“ от АМ „Хемус“ ще има две ленти за движение в посока Варна – София.

Пътищата в страната са проходими

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в страната са преобладаващо сухи, а мокри в районите с преваля...

Без промяна остава пътуването в района на виадукта при км 67 от АМ „Тракия“, при който от миналата година са въведени промени в организацията на движението поради извършващите се строително-монтажни работи на съоръжението. При засилен трафик в посока Пловдив – София преди км 67 от АМ „Тракия“ ще бъде въведен обходен маршрут за леките автомобили - при пътен възел „Церово“ движението ще бъде насочвано по път III-8402 Септември - Виноградец до с. Церово и след това превозните средства ще се включват в АМ „Тракия“.

От 18:00 ч. до 21:00 ч., и на 21 април – от 14:00 ч. до 20:00 ч., се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа. Това са:
∙ път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
∙ път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;
∙ път I-5 - Русе - Велико Търново;
∙ път I-8 – Пловдив - Харманли;
∙ път I-9 - Варна - Бургас;
∙ път II-99 - Бургас - Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Агенция „Пътна инфраструктура” препоръчва на шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки указанията на контролните органи.

Пътищата в страната са мокри

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в страната са мокри, съобщават от АПИ. На АМ "Тракия" в района ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...